Leipomisohjeita
Mokkapalat

Raaka-aineet
5 dl
vehnäjauhoja
4 munaa
2 dl maitoa
200g
voisulaa
3 rkl
kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniliinisokeria
KUORRUTUS
1 paketti
tomusokeria
50g voisulaa
5 rkl vahvaa
kahvia
1 rkl
kaakaojauhetta
2 tl vaniliisokeria
Ohjeet
Sulata rasva
ja laita jäähtymään.
Vatkaa munat
ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita
joukkoon voisula.
Kaada
taikina leivinpaperin päällä uunipellille.
Paista
uunissa noin 200 asteessa noin 15 min.
Sulata
kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan
joukkoon.
Levitä
kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jäähtyy nopeasti.
Koristele
halutessasi vaikka nomparelleilla
Raaka-aineet
75 g
margariinia
0,5 dl
sokeria
2 dl kaura
(puuro) hiutaleita
4 kpl omenaa
0,5 dl vettä
0,5 dl
sokeria
0,5 dl
kanelia
Ohjeet
Sulata rasva
juoksevaksi. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet.
Laita
voideltuun uunivuokaan kuoritut ja lohkotut omenan palat tasaisesti. Kaada
vettä päälle ja ripottele ja ripottele sitten ohuehko kerros sokeria ja kanelia
päällimäiseksi.
Nostele
kaurahiutaleseos omenoiden päälle suht tasaisesti.
Paista225:ssä
asteessa noin 20 min minuuttia (kunnes kaurahiutaleet saavat väriä).
Tarjoile
vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.
Raaka-aineet
100 g voita
tai margariinia
2,5 dl
sokeria
2 kpl munaa
1 dl maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniliinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
120 g
rouhittua taloussuklaata
Ohjeet
Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää
kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Sekoita
suklaarouhe taikinaan. (Voit laittaa myös valkosuklaata).
Laita
muffinssivuoat muffinsipellille ja jaa taikina muffinssivuokiin.
Paista 200’c
n. 20 min.
By:Kaisa
Nenonen ja Ansa Tiikasalo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti